HomeΣΠΙΤΙΓια θεατρικές παραστάσεις…

Για θεατρικές παραστάσεις…

Η τραπεζαρία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους μιας οικογένειας. Βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις θεατρικές της παραστάσεις και πανέτοιμη να εξοφλεί τις επιταγές για άνεση και λειτουργικότητα. Είτε είστε λάτρεις της κλασικής γραμμής, είτε της μοντέρνας ή οποιουδήποτε άλλου στυλ, αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού για το κάθε γούστο, η αγορά έχει να προσφέρει πληθώρα από προτάσεις.

Διαμόρφωση χώρου

Μικρές τραπεζαρίες για περιορισμένους χώρους, μεγάλες για άνετους, ευρύχωρους χώρους, βρίσκεται πάντοτε η κατάλληλη. Η διαμόρφωση της τραπεζαρίας αποτελεί μια πραγματική πρόκληση, που περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: το ύφος, τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενεί, καθώς και τον τύπο των δείπνων, επίσημο, οικογενειακό καθημερινό κλπ.

Διαλέγουμε προσεκτικά τα έπιπλα, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το διαθέσιμο χώρο. Μια σωστά επιλεγμένη τραπεζαρία, μπορεί να αποτελέσει κεντρικό σημείο έμφασης και να αναδειχθεί σε μεγάλη πρωταγωνίστρια.  Στο χώρο της, προέχουν οι αισθητικές εντυπώσεις, όχι όμως εις βάρος της πρακτικής.

Καλό είναι, όταν πρόκειται για ενιαίο χώρο, να προσέξουμε, η τραπεζαρία να βρίσκεται ανάμεσα στην κουζίνα και το καθιστικό και να μην ενταχθεί κοντά στην είσοδο.

Παράμετρος της λειτουργικότητας

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι, τουλάχιστον εβδομήντα εκατοστά είναι απαραίτητα για το κάθισμα ενός ατόμου μπροστά στο τραπέζι, μετρώντας από την άκρη του τραπεζιού μέχρι την πλάτη της καρέκλας. Επιπλέον, χρειάζονται άλλα εβδομήντα εκατοστά για την ελεύθερη διακίνηση και την άνετη προσέγγιση του τραπεζιού. Ο κανόνας αυτός ισχύει για κάθε περίπτωση. Εφόσον οι διαστάσεις σας περιορίζουν, η παρουσία του μπουφέ, όσο ελκυστική και αν είναι, δεν πρέπει να θεωρηθεί απαραίτητη. Αντί αυτού, επιλέξτε μια κονσόλα στενόμακρη, όπου όταν έχετε καλεσμένους, μπορεί να σας χρησιμεύσει και σαν βοηθητική επιφάνεια.

Αν επιθυμείτε για κάτι πιο ανάλαφρο, μια γυάλινη τραπεζαρία είναι και μια πολύ καλή λύση, αφού μοιάζει πραγματικά αόρατη.

Οι καρέκλες επίσης διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην τραπεζαρία. Το πόσο ταιριάζουν και εναρμονίζονται στο σύνολο είναι σημαντικό, αλλά είναι επιτακτικό να είναι άνετες.

Ακόμη στην τραπεζαρία ταιριάζουν τα κρεμαστά φωτιστικά – πολύφωτα και ο λόγος, γιατί εκπέμπουν στο τραπέζι και παράλληλα δημιουργούν όμορφα εφέ στην οροφή. Επίσης, προτείνεται σε συνδυασμό και ο περιμετρικός κρυφός φωτισμός, ο οποίος προσφέρει ατμόσφαιρα, ανάλογα με την περίπτωση. Η ένταση του φωτισμού, καλό είναι να ελέγχεται από αυξομειωτή – dimmer switch.

 

Περί αισθητικής

Το ξύλο, είναι ίσως το μοναδικό υλικό, που μπορεί να αποδώσει απόλυτα την οικεία, φιλική και ζεστή εικόνα της τραπεζαρίας σας. Μπορεί να ταιριάξει αλλά και να συμπληρώσει το στυλ σας, κλασικό ή μοντέρνο.

Διακοσμήστε το τραπέζι σας με λίγα και εκλεκτά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε ένα επίσημο δείπνο.

Με το ύφος, που διακατέχει την τραπεζαρία του σήμερα και αναφερόμαστε στις γραμμές των επίπλων της, τα υφάσματα έρχονται να προσθέσουν μια αφή απαλότητας. Μην διστάσετε να προσθέσετε κρεμαστές κουρτίνες, γιατί αυτές θα δώσουν μιαν άλλη διάσταση στο χώρο της τραπεζαρίας σας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ