HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟSitting room… get inspired!

Sitting room… get inspired!

Το σαλόνι δεν έχει ιδιαίτερες δεσμεύσεις όσον αφορά το σχεδιασμό και τη διακόσμηση. Οφείλει όμως, να είναι άνετο, να φωτίζεται και να αερίζεται επαρκώς και φυσικά να αντιπροσωπεύει τις απαιτήσεις σας. Αν για παράδειγμα, το σαλόνι σας φιλοξενεί καθημερινά εσάς και τους φίλους ή την οικογένειά σας, τότε λογικά περιμένει να δει κανείς, γήινες αλλά και πιο ζωηρές αποχρώσεις, να κυριαρχούν σκαμπό – πουφ, υφασμάτινες επενδύσεις και λιγοστά διακοσμητικά αντικείμενα.

Μην αποφασίσετε αμέσως, για τη διακόσμηση του καθιστικού, μέχρι να  βεβαιωθείτε για την επιλογή σας και υλοποιήστε την σωστά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Τα έπιπλα σαλονιού, ο φωτισμός και οι επενδύσεις, προσπαθήστε να προσφέρουν μια συγκεκριμένη αίσθηση.

Ο χώρος του καθιστικού είναι ο καταλληλότερος για να συγχρονίσετε το σπίτι σας με την αρχαία φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, διοχετεύοντας άπλετη θετική ενέργεια μέσα σε αυτό. Κανένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού δεν σας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσετε το Φενγκ Σούι καλύτερα, από το σαλόνι. Και ο λόγος, γιατί είναι ο κυρίως χώρος συνεύρεσης ολόκληρης της οικογένειας αλλά και των φίλων που σας επισκέπτονται.

Τα μεγάλα εντυπωσιακά έπιπλα, κάνουν ένα μικρό χώρο να δείχνει ακόμα μικρότερος, ενώ αντίθετα, προβάλλονται σωστά σε ένα μεγάλο καθιστικό, όπου είναι δυνατή η δημιουργία ξεχωριστών, χρηστικών και διακοσμητικών γωνιών. Αν προτιμήσετε την διάταξη των αντικριστών καναπέδων, σημειώστε πως πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος. Στην φάση της επιλογής του μοντέλου, προσπαθήστε να αγνοήσετε το ύφασμα, που είναι ντυμένος ο καναπές στο κατάστημα και επικεντρώστε την προσοχή σας στο σχέδιό του, την εργονομία του και την ποιότητα κατασκευής.

Τα περισσότερα σαλόνια σχεδιάζονται σε σχήμα Γ, όπου, είτε η τηλεόραση, είτε το τζάκι, έχουν τον κύριο και πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’ αυτό διαρρυθμίζεται ανάλογα, έχοντας για κεντρικό άξονα είτε το τζάκι ή την τηλεόραση. Στο σαλόνι σχήματος Γ, οι άνθρωποι, ενδέχεται να μην αισθάνονται άνετα, χωρίς όμως να γνωρίζουν για ποιο λόγο, αφού η ροή της ενέργειας δεν είναι τόσο καλή.

Εάν όμως το καθιστικό διαμορφωθεί έτσι ώστε οι καναπέδες και οι πολυθρόνες να είναι αντικριστά σε μια κυκλική διαρρύθμιση, όλοι θα αρχίσουν να αισθάνονται πιο χαλαροί και ευδιάθετοι.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε σκουρόχρωμα έπιπλα και ανοιχτόχρωμους τοίχους. Αυτή η απλή αναμόρφωση του χώρου σας, προάγει την ροή της θετικής ενέργειας, η οποία είναι και το κλειδί για το καλό Φενγκ Σούι ενός σαλονιού, σύμφωνα πάντα με την κινεζική  φιλοσοφία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ