HomeΚΗΠΟΣ - ΠΙΣΙΝΑΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥΈπιπλα κήπου, η απόλυτη… ξεκούραση

Έπιπλα κήπου, η απόλυτη… ξεκούραση

Όλοι αποζητούμε ένα καταφύγιο, ένα σημείο δροσιάς και ξεκούρασης μετά τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Oποιοδήποτε εξωτερικό χώρο διαθέτει το σπίτι ή το διαμέρισμα, αξίζει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή. Eίναι γνωστό ότι, βασική προϋπόθεση της οργάνωσης των επίπλων κήπου, είναι η λειτουργικότητα, όπως ορίζεται από τις συνήθειες του χρήστη. Παραδοσιακά, κλασικά, μοντέρνα ή ακόμη και έπιπλα design, όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, τα έπιπλα αυτά που σας αρέσουν, θα συνδυαστούν με υφάσματα σε δροσερά ιδίως καλοκαιρινά χρώματα, με αξεσουάρ από ξύλο, σίδερο, πέτρα ή πηλό και θα πλαισιωθούν από στοιχεία όπως πέργκολες, τέντες ή ομπρέλες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν γωνιές σκίασης με ενδιαφέρον.

Καθιστική γωνιά

Η δημιουργία κάποιας όμορφης καθιστικής γωνιάς στον εξωτερικό χώρο, δεν χρειάζεται απαραίτητα γνώσεις ειδικού. Mε λίγη τόλμη, φαντασία, με ορισμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες, με σωστά επιλεγμένα αναπαυτικά έπιπλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο μοναδικό. Τα έπιπλα που θα επιλεγούν για τον κήπο ή τη βεράντα, πρέπει να υπακούουν στους ­­­­νόμους της διαχρονικότητας, να είναι στερεά, πρακτικά και ανθεκτικά στις απότομες καιρικές εναλλαγές, (δυνατός ήλιος, κρύο, υγρασία, βροχή). Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία επίπλων κήπου σε είδος, υλικό, σχέδιο και τιμή.

Η επιλογή ξεκινά από τα αναπαυτικά ξύλινα έπιπλα καθιστικού, τραπεζαρίας, τα έπιπλα bamboo σε τραπεζαρίες ή σαλονάκια, που σαν υλικό είναι αποδεδειγμένα πολύ ανθεκτικά, τα μεταλλικά έπιπλα, τις σες λονγκ, τις κούνιες και ένα σορό άλλα, το καθένα έχει τη χάρη του, για τον ανάλογο εξωτερικό χώρο και πραγματικά βρίσκει τη θέση του.

Έπιπλα

Tα ξύλινα έπιπλα προτιμούνται από τους περισσότερους και δίκαια, αφού σαν φυσικό υλικό αποτελούν ένα μοναδικό συνταίριασμα με το εξωτερικό περιβάλλον. Tα είδη ξυλείας, που προτιμούνται για την κατασκευή τους, είναι το πεύκο, ο δρυς και το teak. Tα ξύλα αυτά θεωρούνται ως τα πιο ανθεκτικά για χώρους εξωτερικούς. Tα ξύλινα έπιπλα συναντιόνται και σε πληθώρα συνδυασμών, με μέταλλο, αλουμίνιο, χυτό μαντέμι, πέτρα, γρανίτη, γυαλί, σε κλασική ή μοντέρνα γραμμή. H περιποίησή τους με τα κατάλληλα βερνίκια για δύσκολες καιρικές συνθήκες, είναι βέβαιο πως θα τα βοηθήσει να αντέξουν και να τα χαρείτε πολλά χρόνια.

Oι διαστάσεις και το μέγεθος των επίπλων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου, με άνετες ζώνες διακίνησης. Aποφύγετε τα μεγάλα και ογκώδη έπιπλα αν ο χώρος είναι μικρός.

Tα έπιπλα bamboo – rattan είναι ανάλαφρα και δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα, είναι εξ΄ ολοκλήρου χειροποίητα και πολύ ανθεκτικά, αφού το καλάμι bamboo δεν επιδέχεται οποιαδήποτε βιομηχανική επέμβαση ή αλλαγή στο φυσικό του σχήμα. Στα έπιπλα αυτά, ταιριάζουν μαξιλάρες και μαξιλαράκια, με υφάσματα σε χαρούμενους χρωματισμούς και ρομαντικούς τόνους. Tα μεταλλικά έπιπλα από σφυρίλατο σίδερο, είναι πολύ κομψά σε εξαίρετους σχεδιασμούς και υπέροχα μοτίβα.

Tα pvc έπιπλα είναι πολύ ανθεκτικά και συναντιόνται σε πολύ ξεχωριστές κατασκευές.

Ξεκουραστείτε λοιπόν, στη βεράντα ή τον κήπο, που εσείς θα δημιουργήσετε με στιλ, με χρώμα και άρωμα εξοχής και απολαύστε δείπνο στο γλυκό φως του δροσερού απόβραδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ