HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΠαιχνίδια στο… μπάνιο!

Παιχνίδια στο… μπάνιο!

Απολαύστε την εργονομία, τη λειτουργικότητα, την άνεση, το δυναμισμό και το απαράμιλλο στιλ που σας εξασφαλίζει ο σύγχρονος σχεδιασμός και αγαπήστε το χώρο του μπάνιου σας όπως ακριβώς του αξίζει. Όμως, προτού φτάσετε στο σημείο αυτό της απόλυτης απόλαυσης, σας περιμένει η μεγαλύτερη ικανοποίηση, αυτή της δημιουργίας.

 

Ξεκινήστε τη διακόσμηση του μπάνιου σας φροντίζοντας ιδιαίτερα τις επενδύσεις των τοίχων, αλλά και το πολυτελές ύφος, που μπορείτε να του δώσετε.

 

Διακόσμηση μπάνιου και χρώματα

Αναζητώντας τα καλύτερα σχέδια για το μπάνιο σας, οι διάφορες ιδέες και απόψεις για τη διακόσμησή του διαφέρουν. Σύμφωνα πάντοτε με το στιλ που θέλετε να δώσετε, θα πρέπει να επιλέξετε και τα ανάλογα χρώματα και υλικά. Το λευκό είναι γνωστό πως δίνει περισσότερο φως, αναδεικνύει τις επιφάνειες του μπάνιου και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τα διάφορα αξεσουάρ του. Οι γήινες αποχρώσεις με τα χρώματα της άμμου, του μελιού, του καφέ και των φυλλωμάτων δημιουργούν μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα, ιδανική για ένα περιβάλλον γεμάτο με θετική ενέργεια, φρεσκάδα και οικειότητα. Όμως και τα παλ χρώματα, δηλαδή οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι, ηρεμούν, χαλαρώνουν και κατευνάζουν από την ένταση, έτσι δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το δέσιμό τους. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ροζ αποχρώσεις ψηφίδας στους τοίχους, μέχρι τη μέση περίπου και σε συνδυασμό με τα κεραμικά πλακάκια, λευκά είδη υγιεινής, inox στοιχεία και αμμοβολημένο κρύσταλλο, δημιουργούν ιδανικό και ήπιο περιβάλλον.

Οι αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου και του βεραμάν, χαρίζουν στο χώρο μια ιδιαίτερη αίσθηση φρεσκάδας. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις είναι κάπως τολμηρές γιατί θα δείχνουν το μπάνιο μικρότερο. Οι ευεργετικές κόκκινες λάμψεις με τις αυξομειώσεις της έντασης των χρωμάτων, διατυπώνουν τη μοναδική ταυτότητα του μπάνιου σας. Οι ψηφίδες σε συνδυασμό με τα πλακάκια, προσφέρουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην αισθητική του και αποδεικνύονται ιδανικά υλικά. Όταν στη χρωματική γκάμα τους εμπεριέχουν και το χρυσό, τότε προσδίδουν έναν ακόμη πιο πολυτελή τόνο.

Σοφιστικέ ύφος

Χρώματα και μοτίβα, που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλά φοβάστε το αποτέλεσμά τους, μπορεί να λάμψουν κυριολεκτικά σε αυτό τον ιδιωτικό τομέα. Και τα υλικά που θα ήταν “απαγορευτικά” και δαπανηρά σε μια ευρύτερη περιοχή, πιθανόν να ταιριάξουν απόλυτα στο μπάνιο σας. Στο χώρο του μπάνιου συνδυάζονται τα trendy κεραμικά με μοντέρνα είδη υγιεινής και φουτουριστικά φωτιστικά. Οι τελευταίες τάσεις στο μπάνιο, υπαγορεύουν mix & mach στιλ σε μια elegant εκδοχή. Έτσι, ένας κλασικός πορσελάνινος νιπτήρας με ποδαράκι αγγλικού στιλ, μπορεί να ταιριάξει αρμονικά με πλακάκια από μαύρο γρανίτη ή κεραμικά με απομίμηση δέρματος,  μαύρους πολυέλαιους και ethnic στοιχεία.

Εννοείται, ο συγκεκριμένος χώρος απαραίτητα πρέπει να εναρμονίζεται με τη διακόσμηση και του υπόλοιπου σπιτιού και να ακολουθεί το στιλ του σε μια κοινή γραμμή εντύπωσης. Η ευαισθησία και η δημιουργικότητα ενός συμβούλου, είτε πρόκειται για αρχιτέκτονα, είτε για interior designer, με πείρα στις κατασκευές, τις γνώσεις στα υλικά και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ζητούμενο και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών, άνετα θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού μπάνιου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ