HomeΣΠΙΤΙΚΟΥΖΙΝΑΚουζίνα… δυναμικό προφίλ

Κουζίνα… δυναμικό προφίλ

Το design απέδειξε επανειλημμένα ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας. Η φιλοσοφία αυτή, ακολουθείται από όλες τις εταιρείες, που συνδυάζουν την πείρα με τη φαντασία, με τρόπο που να δίνουν στις δημιουργίες τους πρωτότυπο και λειτουργικό σχεδιασμό.

 

Τα τελευταία χρόνια, ο πολύ καλός σχεδιασμός και οι εναλλακτικές λύσεις, που προσφέρονται από τους κατασκευαστές και όσους ασχολούνται με το χώρο της κουζίνας, έχουν δημιουργήσει μια τεράστια γκάμα προτάσεων τόσο στο κλασικό στιλ, όσο και στο μοντέρνο αλλά και στο extreme, έτσι ώστε να ικανοποιούν κάθε γούστο. Δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και λειτουργώντας με γνώμονα την ποιότητα, την προηγμένη τεχνολογία και την αισθητική, κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε καταναλωτή.

Το ξύλο, το μέταλλο (stainless steel, inox) και το γυαλί κυρίως αμμοβολημένο κρύσταλλο, είναι τα καθοριστικά στοιχεία, που ορίζουν το προφίλ μιας δυναμικής κουζίνας. Οι πολλές εναλλακτικές λύσεις, που υπάρχουν στην αγορά, πιθανό να δημιουργήσουν προβληματισμό στην τελική επιλογή. Οι τιμές ποικίλλουν και έτσι θα πρέπει ο αγοραστής να ενημερωθεί πλήρως όσον αφορά τα υλικά, ώστε να μπορέσει να κάνει την καλύτερη επιλογή. Οι κουζίνες με απλές γραμμές και τάσεις ιδιαίτερα μινιμαλιστικές δίνουν έμφαση στο χρώμα της επιφάνειας των ντουλαπιών, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο στιλ. Με το πάντρεμα των χρωμάτων και των διαφόρων υλικών, όπως το ξύλο και το αλουμίνιο συνθέτουν ένα περιβάλλον τεχνολογικά και λειτουργικά προηγμένο, έτσι ώστε να αξιοποιούν και να αναδεικνύουν το χώρο της κουζίνας με τον καλύτερο τρόπο.

Οι ελκυστικοί χρωματικοί συνδυασμοί γίνονται το μεγαλύτερο ατού στο χώρο της κουζίνας. Το έντονο χρώμα δίνει ζωντάνια και κίνηση. Έντονα χρώματα μπορούν να θεωρηθούν το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο και το μπλε. Όλα τα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε είδος ξύλου αρκεί να δημιουργείται χρωματική αντίθεση. Tα ντουλάπια για παράδειγμα με κόκκινο ή πορτοκαλί laminate, σε συνδυασμό με ξύλο ανοιχτόχρωμο και ίσως κάποιες κρυστάλλινες πόρτες σε κάποια από τα άνω ντουλάπια, δίνουν μια κουζίνα με δυναμικό στιλ. Επίσης, δυνατός συνδυασμός είναι και τα ντουλάπια laminate σε λευκό, σε συνδυασμό με ξύλο wenge και κάποια κρυστάλλινα ντουλάπια, προσδίδουν ζεστασιά, αισιοδοξία, θετική ενέργεια και δίνουν τον τόνο ενός μοντέλου με τολμηρό και ελκυστικό χαρακτήρα. Το δυναμικό προφίλ μιας άρτιας κουζίνας συμπληρώνουν οι απαραίτητες ηλεκτροσυσκευές. Τα μοντέλα κουζίνας με κυρίαρχο υλικό όπως το inox ή το stainless steel, σε πάγκους και σε επενδύσεις, έπαψαν να θεωρούνται ψυχρά, αφού τώρα πια αποδεικνύουν μια πολύ δυναμική και ζεστή προσωπικότητα, ιδίως αν πλαισιωθούν με τα κατάλληλα αντικείμενα και αξεσουάρ.

Τι θα λέγατε αν σας πρότειναν μια κουζίνα  με τροχήλατα έπιπλα, με ανοιχτά ράφια και με απεριόριστες δυνατότητες, να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις; Τα ανοιχτά γυάλινα ράφια είναι εξαιρετικά πρακτικά ιδίως σε μια κουζίνα με πολύ περιορισμένα τετραγωνικά. Tα ντουλάπια όμως με τροχούς, μπορούν να αποδειχθούν πολύ πρακτικά ιδίως σε μεγάλους ενιαίους χώρους, όπου μπορούν να πάρουν θέση ανάλογη, διαχωρίζοντας τους κατά βούληση. Κάθε τύπος κουζίνας έχει αναμφίβολα να αναδείξει δυναμικές προτάσεις στα έπιπλα, που όμως θα πρέπει να συνδυαστούν με προσοχή και με την αρμόζουσα επένδυση στους τοίχους, αλλά και να “κάθονται” στο ανάλογο δάπεδο. Ο τοίχος που απομένει μετά την εγκατάσταση των πάγκων βάσης και των κρεμαστών ραφιών, είναι περιορισμένος. Εδώ θα πρέπει να μελετηθεί ποιό είναι το καταλληλότερο υλικό επένδυσης και φυσικά ποιο ταιριάζει καλύτερα στο στιλ της επίπλωσης της κουζίνας. Οι επιλογές για την επένδυση των τοίχων είναι αμέτρητες, σε κεραμικό, μωσαϊκό, μάρμαρο, συνθετικό μάρμαρο, silestone, corian, stainless steel, ξύλο κ.λ.π.

Στις μοντέρνες κουζίνες, αυτό που τις κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι όταν τοποθετηθούν σε ένα λευκό, γκρι ή μπεζ κεραμικό δάπεδο ή ακόμα και σε δάπεδο inox ανάγλυφο, για να μην γλιστρά. Πολύ δυναμικό παρουσιάζεται και το σκουρόχρωμο δάπεδο σε ξύλινο παρκέ ή σε συνθετικό laminate. Το ξύλινο δάπεδο περασμένο με βερνίκι πολυουρεθάνης είναι από τα δάπεδα, που προσφέρουν στιλ και αρμόζουν σε κάθε τύπο κουζίνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ