Urban style gardens

Απλότητα και design χαμηλών τόνων, καθαρές γραμμές και μεγάλες επιφάνειες συνθέτουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία που υπακούει στους νόμους της νέας κομψότητας και στον κήπο. Καθιερωμένος ήδη στον κόσμο της μόδας και της διακόσμησης, ο συμβολισμός urban, συμβάλλει στη δημιουργία διακοσμητικού ύφους που αντιπροσωπεύει την αστική νοοτροπία και παράλληλα δανείζεται στοιχεία της επαρχίας υπογράφοντας με την κατασκευή του, το προσωπικό στυλ του ιδιοκτήτη. Επιδιώκοντας τη διαφορετικότητα, θα πρέπει να σκεφτείτε ότι αυτό  το φαινόμενο έχει σχέση με την πόλη, αφού στο urban style θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι ανάμειξης δυνατών στοιχείων της επαρχίας, με κύριο θέμα το μίνιμαλ.

Πράσινη όαση με urban διακόσμηση

Ξεχωριστούς κήπους και μάλιστα με στυλ, μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο οι κήποι στο έδαφος, αλλά και άνετες βεράντες και ταράτσες σε μια προσπάθεια ανάπλασης του αστικού τοπίου, δίνοντας ανάσα ζωής στους ενοίκους μιας κατοικίας ή και πολυκατοικίας, συμβάλλοντας δυναμικά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο ιδανικός κήπος με urban προδιαγραφές, είναι ένας λιτός και λειτουργικός εξωτερικός χώρος, όπου η βλάστηση, το υγρό στοιχείο και τα σκληρά υλικά συνδυάζονται, εναρμονίζονται και δημιουργούν ένα αισθητικό αποτέλεσμα, με όψη στυλιζαρισμένη με καλοκλαδεμένο θάμνο ο οποίος μπορεί να παίξει και το ρόλο ενός γλυπτού με χαμηλά, πράσινα κυρίως φυτά, καθώς και στοιχεία διακοσμητικά που θυμίζουν επαρχία. Η απλή γραμμή με καθαρές και λείες επιφάνειες στον κήπο, θα εξασφαλίσει αέρα φωτεινότητας και άνεσης. Ακολουθήστε μια έξυπνη πορεία ώστε η διαρρύθμιση να εξυπηρετεί  τις πολλαπλές ανάγκες και απαιτήσεις που μπορεί να κερδίσετε από το διαθέσιμο χώρο σας.

Εδώ πρέπει να ταράξετε την απλότητα του μινιμαλισμού επιλέγοντας να δημιουργήσετε στον κήπο ένα εκκεντρικό σημείο που να καταφέρει να επιβάλει το ύφος urban στο χώρο πχ., επιλέξτε ένα πρωτότυπο, ξεχωριστό αντικείμενο και πιστέψτε με αν ψάξετε μπορείτε να βρείτε το τέλειο κομμάτι είτε σε παλαιοπωλείο είτε ακόμη και στο σπίτι γιαγιάδων πχ  Ένα  παλιό φωτιστικό οροφής, ή λάμπες πετρελαίου εποχής ή ένα μπρούντζινο ή ξύλινο γλυπτό και τοποθετήστε το τρόπαιο σας πάνω σε μια πέτρινη βάση ή στο δάπεδο σε περίοπτο σημείο. Ένα τζάκι τοποθετημένο στον τοίχο ή ένας κρουνός θα τραβήξουν οπωσδήποτε την προσοχή.

Λαχανόκηπος

Τα λαχανικά παίρνουν προνομιούχα θέση και σε ένα μοντέρνο κήπο, αφού με τον κατάλληλο σχεδιασμό του δικού τους χώρου φύτευσης, προσφέρουν ένα θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα. Μπορούμε να οριοθετήσουμε το χώρο του λαχανόκηπου με το συνηθισμένο τέλι αλλά και με όποιο τρόπο κριθεί κατάλληλος. Μπορεί επίσης να οριοθετηθεί και με θάμνο κουρεμένο που θα τον περιβάλει και θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα τις αισθητικές καθώς και τις πρακτικές ανάγκες του κήπου. Για τη φύτευση λαχανικών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και γλάστρες ή κασόνια, σε διάφορα μεγέθη.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο δίνουν ακριβώς αυτό που ζητούμε όμορφες ιδέες για τη δημιουργία ενός κήπου urban.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ