HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟHi- tech επι…ροές

Hi- tech επι…ροές

Το μπάνιο, η αφετηρία της καθημερινής μας ζωής, πρέπει να μας προδιαθέτει θετικά και να εξαντλεί τις έννοιες υγιεινής, καθαριότητας και λειτουργικότητας. Το βασίλειο του νερού, ανανεώνεται με φόρμες και υλικά μεταξύ γης και ουρανού, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό, που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ο χώρος αυτός, ομολογουμένως, απαιτεί απόλυτη λειτουργικότητα και εργονομία, γιατί ζει μια μορφολογική μεταμόρφωση. Η γρήγορη και έντονη εξέλιξη στην έρευνα και την εφαρμογή νέων προϊόντων και νέας τεχνολογίας, έχουν αλλάξει τη σημασία του χώρου αυτού και έχουν πολλαπλασιάσει τις χρήσεις του.

Ο ορθολογισμός, οι εργονομικές λύσεις και τα καλοφινιρισμένα υλικά, πρέπει να πρωταγωνιστούν στο μπάνιο, που εξοπλίζεται με τα απολύτως απαραίτητα, πριν ορίσει τελικά, τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Σχεδιασμός

Ακολουθώντας έναν απλό σχεδιασμό, που τηρεί τις αρχές του, περί συνέπειας και λιτότητας, οι εναλλαγές υλικών και η αντιπαράθεση, αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Η επένδυση τοίχων και δαπέδου, είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης του μπάνιου. Ανάλογα με το στυλ, που θέλουμε να δώσουμε στο χώρο, θα πρέπει να διαλέξουμε και το ανάλογο κομμάτι, το οποίο και θα συνδυάσουμε με το πάτωμα, λαμβάνοντας υπόψη τους τόνους, ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Η μονοχρωμία, ή το τονικό παιχνίδι, επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού κρύβει πάντοτε, ένα θεαματικό αποτέλεσμα. Το γκρίζο χρώμα σε ψηφίδες, για παράδειγμα, με απαλές τονικές διαβαθμίσεις στο μεγαλύτερο μέρος και σκουρόχρωμο ανθρακί στην περιοχή της ντουζιέρας, προσδίδει εντυπωσιακή εικόνα.

Παράλληλα, ο συνδυασμός των χρωμάτων, καφέ, λευκό και μαύρο σε ένα σύνολο με βεγκέ έπιπλα και πορσελάνινα είδη υγιεινής, καθώς και stainless steel αξεσουάρ δίνουν ένα μοναδικό, ευχάριστο σύνολο.

Η επιτομή της κομψότητας

Οι βασικές γεωμετρικές φόρμες και τα νέα υλικά, αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ένα χαρακτήρα μυστηρίου στο μπάνιο. Κυρίαρχο στοιχείο, η δύναμη του υλικού με μοναδικές ιδιότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Οι τάσεις στο κεραμικό πλακάκι, μεγάλο ή μικρό σε μέγεθος, αντανακλούν ένα συνδυασμό μόδας, σχεδιαστικών επιδόσεων, τεχνολογικών εξελίξεων, αγοραστικής ζήτησης και προσωπικού γούστου.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν τελειοποιήσει τα υλικά και το φινίρισμά τους και ιδιαίτερα το ξύλινο, κάνοντας έτσι, δυνατή την απομίμηση οποιουδήποτε φυσικού ξύλου, δέρματος, ακόμα και του μετάλλου.

Οι εντυπωσιακές inox μπαταρίες, τα νέα υλικά, τα σχήματα και τα χρώματα στους  νιπτήρες, κλέβουν την παράσταση, σε συνδυασμό με σκουρόχρωμα  πλακάκια με έντονη υφή.

Για την τάξη των πραγμάτων

Για τη σωστή διαρρύθμιση και αξιοποίηση του μπάνιου σας, χρειάζεται η επιλογή επίπλων με πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Όλοι γνωρίζουμε πως η λειτουργικότητα και η όμορφη εμφάνισή του, είναι θέμα οργάνωσης. Άρα, το μπάνιο αποτελεί έναν υπέροχο κόσμο, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την εργονομία, τη λειτουργικότητα, την άνεση, το δυναμισμό και το απαράμιλλο στυλ, που εξασφαλίζει ο σύγχρονος σχεδιασμός του.

Δύο χώροι σε αλληλένδετο ρόλο

Το κυρίως υπνοδωμάτιο και ο χώρος του μπάνιου, μπορούν να συγκροτούν μια λειτουργική ενότητα με κοινή φιλοσοφία, έτσι ώστε να χαίρεστε την ιδιωτικότητά σας, στο έπακρον. Είναι σημαντικό, να χρησιμοποιήσετε και στα δύο δωμάτια, υλικά και χρώματα σχετικά μεταξύ τους, για να δέσετε τους χώρους αρμονικά, σε ένα περιεκτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ