HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟΣύγχρονος καθιστικός χώρος

Σύγχρονος καθιστικός χώρος

Είναι αλήθεια και από όλους αποδεκτό ότι η βιομηχανία της διακόσμησης συνεχώς προτείνει, αναιρεί αλλά και επαναπροτείνει στυλ. Η διακόσμηση των χώρων μιας κατοικίας, κρύβει και λιτότητα και πολυτέλεια, αφού το απλό μπορεί να είναι και πλούσιο.

Η σωστή λειτουργία ενός καθιστικού καθορίζεται από τις φυσικές συνθήκες του χώρου, την εσωτερική οργάνωση, καθώς και την εσωτερική σχέση του καθιστικού με τους υπόλοιπους χώρους. Ο χώρος αυτός, έχει ανάγκη έμπνευσης για να οργανωθεί, να διακοσμηθεί και να διαμορφωθεί σωστά. Κύριο στοιχείο επιτυχίας είναι τα σωστά επιλεγμένα υλικά. Σήμερα η απόφαση έχει γίνει δυσκολότερη αφού οι επιλογές είναι αμέτρητες και η μόδα έρχεται συνεχώς να επιβάλει νέα σχέδια, νέα στυλ, νέες τάσεις και υλικά.

Αν προβληματίζεστε λοιπόν για την επιλογή του κατάλληλου καθιστικού σας, μην βιαστείτε να αποφασίσετε παρορμητικά! Βαδίστε μεθοδικά και υπομονετικά. Εδώ χρειάζεται σκέψη, μέτρηση των χώρων, απόφαση για το στυλ που θα ακολουθήσετε καθώς και οικονομική μελέτη. Σταθμίστε λοιπόν όλες τις παραμέτρους και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που σας προσφέρουν τα σύγχρονα καθιστικά, για πολλούς συνδυασμούς και μεγαλύτερη άνεση στη χρήση.

Το καθιστικό είναι ο κατ΄εξοχή χώρος που θα αναδείξει το προσωπικό σας γούστο και τις δικές σας απόψεις για μια σωστή και απέριττη διακόσμηση, τόσο από αισθητική όσο και από λειτουργική άποψη.

Για να δημιουργήσετε ένα καθιστικό με άποψη, θα πρέπει να έχετε σαν αρχή σας την οργάνωση μιας άνετης και ευχάριστης ατμόσφαιρας. Τα έπιπλα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με προορισμό να δεχτούν και να εξαντλήσουν τις έννοιες θαλπωρή-συντροφικότητα-ζεστασιά-άνεση.

Οι διαστάσεις, η διαρρύθμιση και το χρώμα είναι η βάση, επάνω στην οποία θα “κτιστεί” με επιτυχία ένας ιδανικός χώρος για τον ενδιαφερόμενο. Θα πρέπει να προβληματιστείτε για τους συνδυασμούς χρωμάτων σε ολόκληρο το δωμάτιο, μόνον και εφόσον έχετε αποφασίσει ποιο θα είναι το βασικό χρώμα στο πάτωμα ή στους τοίχους ή και στα δύο. Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του καθιστικού και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι… διαθέτει “μαγικές” ικανότητες. Φανταστείτε τον τοίχο το παράθυρο η την πόρτα σαν το φόντο ενός ζωγραφικού πίνακα.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας και να προσέξετε, ότι το κάθε χρώμα δίνει εντελώς διαφορετική εντύπωση ανάλογα με το υλικό που ντύνει. Το άσπρο είναι ένα ουδέτερο χρώμα και εφαρμόζεται πολύ συχνά. Η ώχρα, οι τόνοι του γκρι, του γκρι-μπλε, και οι συνδυασμοί τους είναι χρώματα που απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή, αλλά τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά. Tα υφάσματα της ταπετσαρίας επίπλων και οι κουρτίνες, συνδυάζονται με το χρώμα των τοίχων και των επίπλων, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας ή αρμονικής αντίθεσης. Επιλέξτε υφάσματα ανθεκτικά από χοντρή στόφα, chenille, δέρμα, ή δερματίνη.

Το σχεδιαστικό ύφος της διακόσμησης θα εξαρτηθεί από τον τύπο των επίπλων και ιδίως του καναπέ, σαν το μεγαλύτερο έπιπλο. Το ύφος ποικίλλει, διαφοροποιώντας ανάλογα το περιβάλλον δηλαδή σε κλασικό, ημικλασικό, σύγχρονο ή μοντέρνο με ακόμη και σε extreme. Σήμερα που η κάθε σχεδιαστική ιδιοτροπία έχει τη στήριξη της τεχνικής κάλυψης, που η φαντασία του δημιουργού και του αγοραστή συναντιόνται, η αγορά έχει τη δυνατότητα προσφοράς αμέτρητων μοντέλων, σε σημείο που η επιλογή να είναι το μόνο … πρόβλημα. Προχωρήστε στις δικές σας μίξεις και προσμίξεις και διαμορφώστε προσωπική άποψη και στυλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ