HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΚαλώς ήρθατε στο μέλλον…

Καλώς ήρθατε στο μέλλον…

Η πολυτέλεια είναι ένα στοιχείο που περικλείει τις έννοιες της υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας σε τέτοιο συνδυασμό, χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασής της εκλεκτά υλικά και αντικείμενα πολύ ιδιαίτερου σχεδιασμού.

Προσπεράστε τις κοινότοπες λύσεις ακολουθώντας ιδέες ξεχωριστές για το χώρο που μπορεί να σας εξασφαλίσει πολύτιμες στιγμές ευεξίας. Φυσικά σήμερα όταν μιλάμε για πολυτέλεια δεν εννοούμε αποκλειστικά την πληθώρα μεγάλης αξίας αγαθών, όπως συνηθιζόταν παλιά, αλλά μια προσεγμένη επιλογή αυτών των ειδών, ώστε να δημιουργείται κάτι το ξεχωριστό, το εξαιρετικά καλαίσθητο και μοναδικό. Παρατηρούμε ότι υπάρχει και σήμερα η τάση όπου το παλιό συναντά το καινούριο, μια και που το παρελθόν ενέπνεε πάντα το μέλλον, δημιουργώντας νέες φόρμες και νέα πρότυπα αισθητικής και λειτουργικού σχεδιασμού, στον τομέα της εσωτερικής αρχιτεκτονικής. Καθώς τα τετραγωνικά του μπάνιου αυξάνονται οι σχεδιαστές βρίσκουν λύσεις που προσφέρουν την άνεση, αλλά και την πολυτέλεια που όλοι χρειαζόμαστε.

Ο χώρος του μπάνιου σήμερα μπορεί να θεωρηθεί πολυτελής ακόμη και όταν αποτελείται μόνο από τα απαραίτητα δομικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και επειδή μπορεί να φιλοξενεί πολλές ανθρώπινες λειτουργίες με ειδικές κατασκευές, (χώρο γυμναστικής, σάουνα, υδρομασάζ), θα πρέπει αναμφισβήτητα να προσφέρει και τη μέγιστη εργονομία.

Σχεδιαστικές τάσεις

Υιοθετήστε σχεδιαστικές τάσεις όπως αυτήν του μινιμαλισμού, που διατηρεί τη μορφή του χώρου αναλλοίωτη και δημιουργήστε συνθέσεις, αφήνοντας τον όσο το δυνατό λιτό και ανάλαφρο. Οι λιτές καθαρές φόρμες, η αντίθεση του λευκού με το μαύρο και τα καλοφινιρισμένα υλικά διαμορφώνουν μια σύνθεση με έντονη προσωπικότητα. Χρησιμοποιείστε ψηφίδες για την επένδυση των επιφανειών δημιουργώντας όμορφους συνδυασμούς που θα σηματοδοτήσουν το χαρακτήρα του δωματίου. Για τα ντουλάπια και τα ράφια χρησιμοποιείστε ξύλο βεγκέ ή μαύρη λάκα και για τον πάγκο επιλέξτε λευκό μάρμαρο ή κόριαν. Σε ένα τέτοιο χώρο ταιριάζει απόλυτα ένα κρεμαστό φωτιστικό στο ανάλογο ύφος, καθώς και ένας γεωμετρικός καθρέφτης.

Με δόση ρομαντισμού

Ξύλο, μάρμαρο και πορσελάνη στις επενδύσεις, νιπτήρα με πόδι, και αξεσουάρ από μπρούντζο, μικροέπιπλα από μέταλλο, και ψάθα, αυτά είναι τα υλικά που φλερτάρουν με το παρελθόν και τις νοσταλγικές διαθέσεις.

Θεατρικός χαρακτήρας

Η πολυτέλεια, ο σύγχρονος σχεδιασμός και η γκλαμούρ φιλοσοφία συναντιούνται σε ένα χώρο που πραγματικά ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του. Εάν τα τετραγωνικά το επιτρέπουν τότε εγκαταστήστε τη μπανιέρα στα μέσον του δωματίου και εντάξτε τη λεκάνη της τουαλέτας με διακριτικό τρόπο κρυμμένη. Επενδύστε τους τοίχους με φύλλα αλουμινίου για έμφαση. Όσον αφορά το νιπτήρα η επιλογή ενός επικαθήμενου ιδιότροπου, πρωτότυπου σχήματος και η τοποθέτηση του σε πάγκο από inox σε συνδυασμό με έναν καθρέφτη με φαρδιά κορνίζα με χρυσή ή ασημί πατίνα και έναν ανάλογο κρυστάλλινο πολυέλαιο στην οροφή, θα δώσετε τη θεατρικότητα που του αξίζει. Ο θεατρικός χαρακτήρας του δωματίου τελικά προκύπτει από την ανάμειξη του design και κλασικών στοιχείων.

Οι προτάσεις και οι δημιουργίες μεγάλων σχεδιαστών και εταιρειών που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, γίνονται ιδέες του σήμερα, προτείνονται για το μέλλον και προχωρούν χωρίς ενδοιασμούς για πολλές επόμενες γενιές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ